Komkommer salade met een Japans tintje
Aantal personen: 4Bereidingstijd: 5 minuten + 30 minuten marineren
Ingrediënten
1 komkommer
4 eetl. mirin*
1½ theel sesamolie
1 eetl lichte sojasaus*
2½ cm gember, geraspt
zwarte sesamzaadjes**
*verkrijgbaar bij Aziatische supermarkten en toko’s
** eventueel geroosterde gewone sesamzaadjes
Bereiden
Maar een dressing van de mirin, sesamolie, sojasaus en gember,
Schil de komkommer en snijd in de lengte in vieren.
Verwijder de zaadjes en snij de komkommer in kleine blokjes.
Meng de komkommer door de dressing en laat de komkommer zo marineren.
Strooi vlak voor het serveren de sesamzaadjes erdoor.
Bron/inzender:
marionsrecepten.nl
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Salade met bosduiven
Haringsalade met sinaasappel en avocado
Lauwwarme salade van Parelhoen perzik en hazelnootdressing ( 4 tot 8 personen)
Kaassalade
Macaroni-kipsalade